Οι Βούλγαροι ζητούν να μη μεταφερθούν τα αμερικανικά πυρηνικά από την Τουρκία στα Βαλκάνια



Αύγουστος 11, 2019. 20:07

Σόφια.

Με την ευκαιρία των 74 ετών από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, διοργανώθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα στις 6 Αυγούστου 2019, συλλαλητήριο όπου Βούλγαροι ακτιβιστές ζήτησαν από τη Βουλγαρία και όλες τις χώρες των Βαλκανίων να απελευθερωθούν από την υποχρέωση να σταθμεύουν  σε αυτές οποιαδήποτε πυρηνικά όπλα, ώστε τα Βαλκάνια να μην χαρακτηρισθούν ως αποθήκη πυρηνικών όπλων.



Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης της Βουλγαρίας και  η σχετική ομιλία εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο του οργανισμού καθηγητή πανεπιστημίου και εμπειρογνώμονα, Δρ Νάκο Στεφάνοφ.


Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος η Συμμαχία Ανεξάρτητων Συγγραφέων, η Εθνική Ένωση Ασφάλειας της Βουλγαρία, η Αντιφασιστική Ένωση, εκπρόσωποι των κομμάτων  του πρώην προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ και του Ataka, παρόλο ότι οι διοργανωτές επεσήμαναν ότι ο πυρηνικός κίνδυνος για τα Βαλκάνια  δεν αφορά μέρος των πολιτικών φορέων, αλλά, όλα τα κόμματα.


Στη συγκέντρωση, δεκάδες πολίτες  άκουσαν τον ομιλητή ο οποίος είπε ότι από τη βάση Ιντσιρλίκ, λόγω της έντασης που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Δύσης, εξετάζεται η δυνατότητα να μεταφερθούν οι αμερικανικές πυρηνικές  βόμβες V-61, ίσως σε κάποια ελληνικά νησιά, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια ή ακόμη και τη βάση Μποντστίλ στο Κόσοβο.


in4s.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr