Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

Αλβανικό Φόρουμ: Στο Μαυροβούνιο θα κυματίζει η αλβανική σημαία



Αύγουστος 17, 2019. 21:29

Ποντγκόριτσα.

Η αλβανική σημαία είναι η εθνική σημαία όλων των Αλβανών, όπου και αν ζουν και θα κυματίζει και στο Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος του Αλβανικού Φόρουμ αντιδρώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού του Μαυροβουνίου ότι θα υποβάλλει ποινική δίωξη για την παρουσία της αλβανικής σημαίας σε πρόσφατο γεγονός, όπως αναφέρει η σερβική εφημερίδα ‘Politika’.


Το Αλβανικό Φόρουμ ανακοίνωσε ότι οι Αλβανοί και η διασπορά τους, έχουν στηρίξει πλήρως την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου το 2006 καθώς και όλες τις διαδικασίες της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης του Μαυροβουνίου, και ότι η σημαία δεν παρεμπόδισε αυτές τις διαδικασίες.


Το υπουργείο Πολιτισμού του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση κατά των διοργανωτών του αγώνα στον  ποταμό Τσιγέβνι, επειδή η σημαία της Αλβανίας προβλήθηκε χωρίς τη σημαία του Μαυροβουνίου.


Επίσης, το υπουργείο θα ασκήσει δίωξη κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης στο Χέρτσεγκ Νόβι, όπου ακούστηκαν τα τραγούδια «Ονάμο νάμο» και «Τάμο Ντάλεκο» (εθνικά σερβικά άσματα), έχοντας υψώσει τη σερβική σημαία.


Για αυτό το Αλβανικό Φόρουμ δήλωσε σήμερα ότι «μη συγκρίνετε την αλβανική σημαία με άλλες σημαίες και εκδηλώσεις!
Μην συγκρίνετε αυτήν την πολιτιστική εκδήλωση στη Μαλέσια με μια εκδήλωση μίσους όπου ακούστηκαν σοβινιστικά μηνύματα, όχι μόνο προς το Μαυροβούνιο αλλά προς άλλες γειτονικές χώρες», υπονοώντας την εκδήλωση των Σέρβων του Μαυροβουνίου.


Το Αλβανικό Φόρουμ δήλωσε ότι η στάση του υπουργού θα πρέπει να εξετασθεί σε επίπεδο όλων των εθνικών κομμάτων, τονίζοντας ότι στις αλβανικές πολιτιστικές δραστηριότητες «η αλβανική σημαία θα κυματίζει πάντα».


politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr