Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την στρατιωτική παρουσία τους στη ΡουμανίαΟ Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο


Αύγουστος 22, 2019. 18:04


Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συζητήσουν με τη Ρουμανία τη δυνατότητα ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα.


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Κλάους Γιοχάνις, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, Tass.


«Αυτό είναι ένα από τα θέματα για τα οποία μιλήσαμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε εάν η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση για αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Ρουμανία.Στο έδαφος της Ρουμανίας έχει εγκατασταθεί το αμερικανικό  σύστημα πυραυλικής άμυνας ‘Aegis Ashore’,  ενώ η ρουμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Ρουμανία, υπενθυμίζει το Tass.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε, επίσης, για τις θεωρήσεις των Ρουμάνων πολιτών που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, αλλά δεν απάντησε, σημειώνει τη ρουμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ‘Ziare’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr