«Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στην Μπίτολα»






Μοναστήρι.


Σεπτέμβριος 20, 2019. 21:45


Δημόσια εκδήλωση για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2019, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μοναστήρι/Μπίτολα με το σύνθημα «Η Ευρώπη είσαι εσύ».



Σε αυτήν συμμετείχαν το υπουργείο Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Δήμος Μοναστηρίου.


Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας και έγινε στην κεντρική πλατεία «Γκότσε Ντέλτσεφ» της πόλης αυτής.


Ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γκόραν Μιλέφσκι υπενθύμισε ότι μέχρι το 2020 η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει 45,5 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση διάφορων έργων  στην περιοχή που υλοποιούν οι δήμοι και ΜΚΟ από τις δύο γειτονικές χώρες.


«Τα έργα που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν ανακαινίσεις υγειονομικών ιδρυμάτων, ανακαινίσεις δημόσιων ιδρυμάτων για ενεργειακή απόδοση, ανακαίνιση σχολείων, περιβαλλοντικά και τουριστικά έργα», είπε ο Μιλέφσκι.


Πρόσθεσε:


«Περιμένω να ενταθεί η συνεργασία με την Ελλάδα, ιδίως μετά από την ημερομηνία διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται τον Οκτώβριο και ως υπουργείο ετοιμάζουμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες μας για να απορροφήσουμε περισσότερα κεφάλαια από τα κονδύλια της ΕΕ».


Η Ημέρα Συνεργασίας γιορτάζεται σε 30 χώρες σε 50 προγράμματα εδαφικής συνεργασίας με τη διοργάνωση 120 τοπικών εκδηλώσεων, όπως σημειώνεται.


ΜΜΕ Σκοπίων



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr