Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Η Συρία απαιτεί την αποχώρηση των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων- προειδοποιεί με αντίμετραΣεπτέμβριος 28, 2019. 23:04

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Σάββατο, προειδοποίησε  ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αντίμετρα εάν αρνηθούν να αποχωρήσουν οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις από την επικράτειά της.Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 1.000 στρατιώτες στη Συρία που δραστηριοποιούνται κατά των τζιχαντιστών του Daesh.  Η Τουρκία άρχισε, επίσης, στρατιωτικές επιδρομές στη βόρεια Συρία με κύριο στόχο τους Κούρδους των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG).


«Οποιεσδήποτε ξένες δυνάμεις που λειτουργούν στην επικράτειά μας, χωρίς την εξουσιοδότησή μας, είναι δυνάμεις κατοχής και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως», δήλωσε ο αλ Μουαλέμ.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, τόνισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι «η Συρία θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο».


arabnews.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr