Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν επτά άρματα μάχης και σκότωσαν 75 Τούρκους στρατιώτεςΟκτώβριος 13, 2019. 08:08


Μετά από μια τακτική υποχώρησης, οι κουρδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλης Ρας αλ Άιν στην επαρχία Χασάκα.Αυτό μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ‘Firat’ βάσει του ανακοινωθέντος του ένοπλου συνασπισμού των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας» (ΔΔΣ), όπως σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.


«Οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να χτυπήσουν επτά άρματα μάχης και να σκοτώσουν 75 Τούρκους στρατιώτες και μισθοφόρους του τουρκικού στρατού ενώ άλλοι 19 τραυματίστηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση.


Η διοίκηση  των ΔΔΣ έστειλε ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Χασάκα στο Ρας αλ Άιν. Τώρα οι μάχες συνεχίζονται στη βιομηχανική περιοχή και στο προάστιο Τελ Μπεϊντάρ, ενώ γίνονται  εντατικές επιθέσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.


Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δημοκρατίας, με την υποστήριξη του λεγόμενου Συριακού Ελεύθερου Στρατού, απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ρας αλ Άιν και στα βόρεια της, σε ένα σημείο διέλευσης των συνόρων.


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα ο επόμενος στόχος της τουρκικής διοίκησης είναι η Τελ Αμπιάντ στα βόρεια της επαρχίας Ράκκα, στην οποία για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται σκληρές μάχες. Μονάδες του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων τους προσπαθούν να περικυκλώσουν αυτήν την πόλη. Υπό τον έλεγχό τους βρίσκονται τώρα 25 οικισμοί στην περιοχή.


Ωστόσο, η επίθεση στην Τελ Αμπιάντ αναβάλλεται από το φόβο μεγάλων απωλειών.
Οι Τούρκοι πιλότοι πετούν φυλλάδια πάνω από την πόλη και προτρέπουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη και οι κουρδικές δυνάμεις να παραδοθούν.


Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, λόγω των αεροπορικών επιθέσεων, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην πόλη Καμισλί έχει καταστραφεί και η παροχή απενεργοποιήθηκε, εκεί όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της αυτοανακηρυχθείσας κουρδικής αυτονομίας, σημειώνει το Tass.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr