Ζόραν Ζάεφ στα ΜΜΕ των ΗΠΑ: Εάν δεν υπάρξει ημερομηνία για διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση θα πέσει



Οκτώβριος 14, 2019. 21:25

Σκόπια.

Σε συνέντευξή του στον αμερικανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό PBS, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η αποτυχία να επιτευχθεί ημερομηνία διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ως αποτέλεσμα την ανατροπή της  κυβέρνησής του.



«Είμαστε σε αναμονή του επόμενου βήματος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει μια απόφαση. Εμείς πήραμε τις αποφάσεις μας με τη σειρά μας, τώρα πρέπει να πάρουν μια απόφαση», είπε ο Ζάεφ σε μια συνομιλία στον PBS.


 Ο δημοσιογράφος Κρίστοφερ Λίβσεϊ, είπε ότι «ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έχει άμεσο λόγο ανησυχία- η καθυστέρηση της ημερομηνίας των διαπραγματεύσεων θα προκαλέσει αντιδράσεις που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν τον συνασπισμό και να πέσει η κυβέρνηση».


Κρίστοφερ Λίβσεϊ: Σε αυτήν την περίπτωση θα πέσει η κυβέρνησή σας;


Ζάεφ: Ναι, φυσικά. Η πλειοψηφία θα χαθεί τελείως.


Σύμφωνα με τον αμερικανικό σταθμό η διαδικασία για τη μετονομασία της χώρας είναι αμφιλεγόμενη και επιβεβαιώνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν με τη σύλληψη της ειδικού εισαγγελέως Κάτιτσα Γιάνεβα.


Παρακολουθείστε το αμερικανικό δημοσίευμα εδώ


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr