ΥΠΑΜ Σκοπίων σε Βουλγαρία: Θέλουμε λύσεις με τους γείτονες όχι εκβιασμούς και διαμάχες



Οκτώβριος 10, 2019. 22:20

Σκόπια.

«Ως κυβέρνηση, δείξαμε την ικανότητα, την υπομονή και τη σοφία να βρούμε λύσεις σε ορισμένα θέματα, ακόμη και σε διαφορετικές απόψεις. Θα οικοδομήσουμε φιλίες και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα», είπε η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ραντμίλα Σεκερίνσκα αναφερόμενη στην υποστήριξη της Βουλγαρίας για την επίτευξη ημερομηνίας για ενταξιακές διαπραγματεύσεις  με την ΕΕ, αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες έθεσε χθες η βουλγαρική κυβέρνηση.



Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα, ότι όλοι οι γείτονες μας δεν μας υποστήριξαν σθεναρά, μέχρι τώρα,  να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


«Δεν ήταν εύκολο και δεν ήταν κατορθωτό όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, εμείς ως κράτος, ωριμάζουμε και νομίζω ότι η περιοχή ωριμάζει λίγο. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις. Οι διακρατικές σχέσεις, ιδίως μεταξύ των γειτόνων, είναι πάντοτε, όπως λένε, «work in progress», υπάρχουν πάντα ζητήματα που θα τίθενται στο τραπέζι και το δίλημμα θα είναι αν προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε ή θα προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε», δήλωσε η Σεκερίνσκα.


Η χώρα μας, όπως είπε, στην ιστορία έχει καταβάλει τεράστιο τίμημα για αυτό, που δεν υπήρχε στο τραπέζι (των αποφάσεων) όταν αποφάσισαν για αυτήν.


Θέλουμε να αναζητήσουμε λύσεις με τους γείτονές μας, να μην παίζουμε το παιχνίδι του εκβιασμού, της διαμάχης και της διακοπής των συνομιλιών.  Έτσι θα ενεργήσουμε και στο μέλλον», δήλωσε η Σερκερίνσκα.



mkd.mk



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr