Ο Αμπίν Κούρτι ανακοινώνει κοινούς θεσμούς με την Αλβανία





Οκτώβριος 12, 2019. 20:34

Πρίστινα.

Ο αρχηγός του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι στη μελλοντική διακυβέρνηση θα δεσμευθεί με την Αλβανία να έχει κοινές κυβερνητικές επιτροπές όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, τους φυσικούς πόρους, την άμυνα και την ασφάλεια.


Ο Κούρτι δήλωσε, επίσης, ότι με την Αλβανία θα γίνει ένα κοινό μητρώο επιχειρήσεων, ένα κοινό μητρώο πολιτών, ένα ενιαίο τελωνειακό σύστημα, ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενέργειας και μια κοινή αγορά.


Ο επικεφαλής της Αυτοδιάθεσης έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του  Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Αλβανίας, Σπετίμ Ιντρίζι.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης, ο Ιντρίζι συνεχάρη τον Κούρτι για το αποτέλεσμα των εκλογών και για την οργάνωση της εκστρατείας που κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις ανησυχίες των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου.


Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση των εκλογέων, γεγονός το οποίο δείχνει την πεποίθηση των πολιτών ότι η πολιτική μπορεί να φέρει την κοινωνική αλλαγή.


Ο Κούρτι μίλησε για τις νέες σχέσεις μεταξύ Κοσόβου και Αλβανίας, υπό την έννοια ότι οι 50 συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο κρατών δεν θα παραμείνουν στο χαρτί, αλλά θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν.


Ο Σπετίμ Ιντρίζι αναφερόμενος στη δημιουργία της λεγόμενης Βαλκανικής Σένγκεν, την περιέγραψε ως περιττή, γιατί αναβιώνει  τις παλιές πολιτικές αντιλήψεις, όπως εκείνες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας.


newsbomb.al, indeksonline.net, telegrafi.com,
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr