Οι Αμερικανοί θα αποσύρουν πυρηνικές κεφαλές από τη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας



Οκτώβριος 15, 2019. 07:19

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέτασε τη δυνατότητα απόσυρσης των πυρηνικών τους όπλων που είναι αποθηκευμένα στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη Συρία, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο  τους New York Times.



Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι αξιωματούχοι του Υπουργείου  Ενέργειας, σχεδίασαν την μεταφορά περίπου 50 τακτικών πυρηνικών κεφαλών που επί χρόνια έχουν αποθηκευτεί στη βάση Ιντσιρλίκ και βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών.


Σύμφωνα με την πηγή, η μεταφορά αυτών των όπλων από τη βάση «θα σημαίνει στην πραγματικότητα το τέλος της συμμαχίας μεταξύ Τουρκία και Ηνωμένων Πολιτειών».


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, η αποθήκευση των πυρηνικών όπλων στη βάση θεωρείται πλέον επικίνδυνη.


Μνεία γίνεται στο ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από ένα μήνα σε ομιλία του προς τους οπαδούς του , εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη μη απόκτηση πυρηνικών όπλων από την  Άγκυρα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr