Αχρίδα: Μυστική συνάντηση Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα με τον Σόρος





Νοέμβριος 11, 2019. 19:51

Αχρίδα/Σκόπια.

Μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας και του προέδρου της Σερβίας για τη "Βαλκανική Μίνι Σένγκεν", οι δύο πρωθυπουργοί  Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα,  την επόμενη ημέρα, Κυριακή, συναντήθηκαν στην Αχρίδα με τον Αλεξάντερ Σόρος, υιό του αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.



Ο Αλεξάντερ Σόρος που πήγε να πληροφορηθεί εκ του σύνεγγυς το αποτέλεσμα της συνάντησης Ζόραν Ζάεφ- Έντι Ράμα- Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έτυχε μεγάλης προστασίας από τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων.


«Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πως οι κρατικοί θεσμοί (ασφάλεια, μεταφορά, κλεισμένοι δρόμοι και κυκλοφοριακές εκτροπές) τέθηκαν στη διάθεση ιδιωτικών και μη διπλωματικών φορέων όπως ο Άλεξ Σόρος και οι συνεργάτες του, Ζακ Γκράχαμ, Λάουρα Σίλμπερ, Τόμας Όμπριαν και Γκίμπσον», γράφουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


Όπως έγινε γνωστό, ο Σόρος αφίχθη στην Αχρίδα με ιδιωτικό αεροπλάνο και από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο ξενοδοχείο «Γιούγκ».


Το ξενοδοχείο τέθηκε σε αυστηρή φύλαξη από ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, η συνάντηση του Σόρος και των συνεργατών του με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον Έντι Ράμα πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου.


Λόγω του ότι δεν δόθηκε καμία δημοσιότητα στη συνάντηση αυτή, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά την τριμερή συνάντηση  του Σαββάτου  μεταξύ Σερβίας- Αλβανίας-Βόρειας Μακεδονίας.


Επίσης, η παρουσία των οικονομικών παραγόντων στην αντιπροσωπεία του Σόρος καθώς και των ατόμων που οργανώνουν τη στρατηγική του, εικάζεται ότι συζητήθηκε και η χρηματοδότηση του επικεφαλής της Ανοιχτής Κοινωνίας  προς τον Ζόραν Ζάεφ για τον προεκλογικό αγώνα έναντι της αντι-ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, όπως σημειώνεται.


Τι ζήτησε ο Ζάεφ


Τα τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «ο Ζάεφ ζήτησε από τον Άλεξ Σόρος να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία με την υποστήριξη του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε αντάλλαγμα συμφώνησε ότι όταν γίνει πάλι πρωθυπουργός  το επόμενο φθινόπωρο θα ανοίξει τα σύνορα του κράτους για τη διέλευση των μεταναστών στην πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη. 

Ακόμη, είπε ότι η κυβέρνησή του,  θα δημιουργήσει νέους χώρους  φιλοξενίας στους μετανάστες καθώς και καλές συνθήκες στέγασής τους.


«Όπως είναι γνωστό, ο Σόρος είναι υποστηρικτής της διευθέτησης των μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος και αυτό έρχεται  ως απάντηση στην τεταμένη ατμόσφαιρα στην Τουρκία με τις δηλώσεις  του προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στείλει εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


lider.mk, republika.mk,

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr