Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Αμερικανός Γερουσιαστής: Θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω το Κοσσυφοπέδιο και την ΑλβανίαΝοέμβριος 19, 2019. 14:31

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Έλιοτ Ένγκελ  τίθεται ενάντια στην ιδέα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε στη ‘Φωνή της Αμερικής» ότι ελπίζει πως η μελλοντική κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θα έχει μια ευρύτερη βάση και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.Ο Ένγκελ λέει ότι είναι σκεπτικός στην ιδέα της αλλαγής συνόρων στο Κοσσυφοπέδιο με τη Σερβία, καθώς λέει ότι δεν σταματήσει εκεί αλλά θα επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια.


«Θα προκαλούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση που νομίζω ότι δεν θα ήταν θετική. Γνωρίζουμε τις παραμέτρους για το Κόσοβο. Νομίζω ότι η αλλαγή των συνόρων θα ήταν μια παρανόηση. Νομίζω ότι δεν είναι μια σοφή πράξη», είπε.


Ο Ένγκελ δήλωσε ότι ελπίζει η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θα έχει μια ευρύτερη βάση, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, καθώς το Κόσοβο αντιμετωπίζει συσσωρευμένα προβλήματα.


«Η Σερβία καταβάλει ισχυρές προσπάθειες για απο-νομιμοποιήσει το Κοσσυφοπέδιο. Προσπαθεί να πείσει τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου να αποσύρουν την αναγνώριση. Αγωνιζόμαστε εναντίον αυτών των προσπαθειών. Έτσι, όσο πιο ενωμένο είναι το Κόσοβο, τόσο καλύτερα για αυτό», είπε. Σύμφωνα με τον Ένγκελ οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή.njekomb.org               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr