Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Στη βάση Αβιάνο να μεταφερθούν οι αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές του Ιντσιρλίκ- Αμερικανός στρατηγόςΝοέμβριος 17, 2019. 22:20


Απόστρατος Αμερικανός στρατηγός, ο οποίος υπηρέτησε στη Διοίκηση των Κεντρικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, προέβη σε δήλωση ‘βόμβα’, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.


Στην Ιταλία


Ο στρατηγός Τσακ Βαλντ (Chuck Wald) που υπηρέτησε τις ευρωπαϊκές κεντρικές δυνάμεις των ΗΠΑ τη δεκαετία του 2000, ανέφερε ότι λόγω του αντιαμερικανισμού που επικρατεί στην Τουρκία, είναι αναγκαία η μεταφορά των πυρηνικών βομβών, που είναι αποθηκευμένες στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, στην αεροπορική βάση Αβιάνο της Ιταλίας.


Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι λόγω  του αντιαμερικανισμού και της προσέγγισης του Ερντογάν με τη Ρωσία θεωρεί ότι είναι επείγουσα η μεταφορά των αμερικανικών κεφαλών σε μια νέα θέση επί του ευρωπαϊκού εδάφους. 

Σύμφωνα με τον Τσακ Βαλντ η επιλογή πρέπει να είναι η Ιταλία,  και συγκεκριμένα στην ιταλική αεροπορική βάση του Αβιάνο.


Στην Ελλάδα


Αναφερόμενος στην 39η Πτέρυγα των Ηνωμένων Πολιτειών που εδρεύει στο Ινστιρλίκ ο στρατηγός είπε ότι «αυτές οι δυνάμεις θα πρέπει να μετεγκατασταθούν. Οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σήμερα είναι η Κύπρος και η Ελλάδα».


Πρόσθεσε:


«Ειδικότερα, οι Έλληνες φωνάζουν για βαθύτερη αμερικανική παρουσία τα τελευταία χρόνια και δείχνουν όλο και περισσότερο ότι θέλουν να έχουν έναν πιο σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ. Επομένως, τοποθετώντας την 39η Διοίκηση Πτέρυγας στην ελληνική επικράτεια πετυχαίνουμε τους στόχους μας».


haberler.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr