Λιβύη: Αεροσκάφη του στρατηγού Χαφτάρ χτύπησαν θέσεις της κυβέρνησης της Τρίπολης



Δεκέμβριος 13, 2019. 22:15

Κάιρο.

Μαχητικά αεροσκάφη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων την Παρασκευή σε θέσεις των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass που επικαλείται την Al Arabiya.


Συγκεκριμένα βομβαρδίστηκε  σχολή πτήσεων που βρίσκεται στην πόλη Μισουράτα, 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με πληροφορίες με τον βομβαρδισμό καταστράφηκαν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB2. Χτυπήθηκαν επίσης και άλλοι στόχοι που έθεσε ο Εθνικός Στρατός.


Την Πέμπτη το βράδυ ο Χαφτάρ σε διάγγελμά του προς το έθνος, ανακοίνωσε ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ξεκινά μια «αποφασιστική μάχη και μια επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας».


Οι υποστηρικτές, ωστόσο, της  ισλαμικής κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, έφεραν τις δυνάμεις τους σε θέσεις μάχης στην Τρίπολη και ισχυρίστηκαν ότι θα απωθήσουν τις επιθέσεις του Χαφτάρ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση του είναι «αυτοκτονία».


Στις 4 Απριλίου 2019, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, διέταξε την έναρξη επιχειρήσεων κατά της πρωτεύουσας, Τρίπολη, με σκοπό την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων που εδρεύουν εκεί.


Ως απάντηση σε αυτό, οι πιστές δυνάμεις στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, προχώρησαν σε αντίσταση. Έδωσαν μάλιστα και ονομασία στην αντίστασή τους ως  «ηφαίστειο της οργής».


Η αντιπαράθεση των δυνάμεων του Χαφτάρ και του Σαράτζ έχει προκαλέσει το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους, καταστράφηκαν σημαντικές υποδομές, χιλιάδες ντόπιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr