Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας στη Σαουδική Αραβία - βοήθεια στους πληγέντες του σεισμού



Δεκέμβριος 11, 2019. 20:23

Ριάντ/ Τίρανα

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις Γκεντ Τσακάι στη Σαουδική Αραβία.



Στη συνάντησή του με τον ομόλογό του πρίγκηπα Φαϊσάλ Μπιν Φαχάν αλ Σαούντ συζήτησαν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας, όπως σημειώνεται, μεταξύ των άλλων στους τομείς της οικονομίας, των μεταφορών και του εμπορίου, συμφωνώντας σε μια σειρά μέτρων  που θα συμπληρώσουν το νομικό πλαίσιο και θα προωθήσουν περαιτέρω τις επενδύσεις.


Στο διπλωματικό πεδίο, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για την κατάργηση των θεωρήσεων διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.


«Η στρατηγική συνεργασία σε ορισμένους τομείς ιδιαίτερης σημασίας, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα συνεχιστεί μεταξύ των δύο χωρών μας.

»Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο πρίγκηπας Φαϊσάλ Μπιν Φαχάν αλ Σαούντ επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του να βοηθήσει την Αλβανία στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού», αναφέρει ο Τσακάι σε σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


ata.gov.al



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr