Καρακατσάνοφ: Η Βουλγαρία πάνω από 100 χρόνια είναι το φόβητρο της Σερβίας



Ιανουάριος 7, 2020. 09:45

Σόφια.

Συνεχίζονται οι εντάσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σερβίας με αφορμή τα δικαιώματα  της βουλγαρικής μειονότητας στο Μποσίλεγκραντ της  νότιας Σερβίας.



«Για πάνω από 100 χρόνια, το κύριο σκιάχτρο στη Σερβία είναι η Βουλγαρία», με τον τρόπο αυτόν ο υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σχολίασε στην κρατική βουλγαρική τηλεόραση- bTV,  την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τα δικαιώματα των, βουλγαρικής καταγωγής, κατοίκων στη Σερβία.


Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Βουλγαρία είναι μεγαλύτερη χώρα και πάντα ήταν ανταγωνίστρια.


«Οι συμπατριώτες μας στο Μποσίλεγκραντ και στο Τσάριμπροντ είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική της σερβικής κυβέρνησης όσον αφορά την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας και άλλων δικαιωμάτων. Μέρος της ηγεσίας της λεγόμενης μειονότητας είναι άνθρωποι που αισθάνονται άνετοι με το Βελιγράδι και την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι τόσο ενεργοί όσο θέλει ο πληθυσμός», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στις χαλαρές αντιδράσεις της ηγεσίας της βουλγαρικής μειονότητας στη Σερβία.


Ο Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι υπάρχει μια τάση στη Σερβία κατά της Βουλγαρίας.


«Στο Μποσίλεγκραντ, για να πάνε τα παιδιά από τα γύρω χωριά στο σχολείο χρειάζονται μεταφορικό μέσο, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Διάφορες ενώσεις, μεταξύ των οποίων από τη Βουλγαρία, υποστηρίζουν οικονομικά τη μεταφορά των παιδιών από τα χωριά στην πόλη για σπουδές», είπε ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.


btvnovinite.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr