Η Ιταλία διαψεύδει τα περί διαπραγματεύσεων με Τουρκία για συνεκμετάλλευση στη Μεσόγειο



Ιανουάριος 21, 2020. 22:27

Ρώμη.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε κατηγορηματικά τις «φήμες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» που «αβάσιμα» ισχυρίστηκαν ότι η Ιταλία διαπραγματεύεται με την Τουρκία για εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης σχετικά με την οριοθέτηση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών.


Αναφέρει σε σημείωμα την Τρίτη ότι «αυτό που προσβλέπει η Ιταλία, επί αρκετό καιρό είναι ότι το θέμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων χωρών».


"Αυτό απαιτεί, μεταξύ άλλων, την οριοθέτηση των ορίων των θαλάσσιων περιοχών μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών", πρόσθεσε.


 Τόνισε ότι «αυτή είναι η θέση που έχουμε εκφράσει τους τελευταίους μήνες και σε όλες τις συναντήσεις με τις τουρκικές αρχές», γράφει το ιταλικό πρακτορείο Aki.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr