Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020

Αλβανία: Δήμαρχος υποστηριζόμενος από τον Έντι Ράμα - φυγόποινος στην ΕλλάδαΙανουάριος 10, 2020. 19:49

Τίρανα.

Ο γ.γ. του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκαζμέντ Μπάρδι δημοσίευσε σήμερα ένα έγγραφο που δείχνει ότι ο δήμαρχος του Μαλακάστρα, Κερίμ Ισμαϊλάι, καταδικάστηκε στην Ελλάδα σε τρία χρόνια φυλάκιση.


Ο Μπάρδι αναφέρει ότι ο Ισμαϊλάι είχε αποκρύψει τη σύλληψη και την καταδίκη του, οπότε πρέπει να απομακρυνθεί από τη δημαρχία.


«Σύμφωνα με το πιστοποιητικό του Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό πρωτοκόλλου 405, ο Κερίμ Ισμαϊλάι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών από το Δικαστήριο της Χίου στις 25 Φεβρουαρίου 2000. Καταδικάστηκε για βίαιες πράξεις, τραυματισμούς και ξυλοδαρμούς και δεν εκτελέστηκε η ποινή του λόγω μη διαμονής του στην ελληνική επικράτεια».


Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης σημειώνει ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση δημάρχου που υποστηρίχθηκε από τον Έντι Ράμα που έχει ποινικό μητρώο.


«Το γεγονός είναι ότι ο Έντι Ράμα το γνωρίζει πολύ καλά, αλλά προσπαθεί να αγοράσει χρόνο για έναν ακόμη εγκληματία που αναδείχθηκε σε δήμαρχο, αυτή τη φορά παραποιώντας κρατικά έγγραφα.


»Το ότι ορκίστηκε ο Έντι Ράμα ότι ο Κερίμ Ισμαϊλάι δεν καταδικάστηκε ούτε διώχθηκε στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία.  Ο Ράμα θα πρέπει να ντρέπεται που θα φύγει έχοντας κάνει μια προσφορά στους πολίτες: το έγκλημα!


Σύμφωνα με τον νόμο περί αποποινικοποίησης ο Κερίμ Ισμαϊλάι δεν μπορεί να ασκήσει κανένα δημόσιο αξίωμα, πόσο μάλλον να είναι υποψήφιος για δήμαρχος. Πρέπει αμέσως να διωχθεί  και να τεθεί σε κράτηση σύμφωνα με το νόμο.


»Σήμερα είναι η ώρα για τη δράση του Εισαγγελέα, είναι καιρός να δουλέψει ο νόμος, είναι καιρός που ο Έντι Ράμα δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τον κάθε Ισμαϊλάι…», γράφει το δημοσίευμα ενώ αναφέρει και για άλλες τρεις περιπτώσεις υποψηφίων δημάρχων με ποινικό μητρώο, όλοι υποστηριζόμενοι του νυν πρωθυπουργού.


.balkanweb.com, 27.al,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr