Γαλλικό Ραδιόφωνο: Ο Χαφτάρ έδειξε ότι δεν βρίσκεται κάτω από τις εντολές της Ρωσίας



Ιανουάριος 15, 2020. 21:07

Όπως ένας νικητής- ενώ οι δυνάμεις του παραμένουν στις πύλες της Τρίπολης εδώ και εννέα μήνες- ο Χαλίφα Χαφτάρ θέτει τους όρους του.


Για αυτόν πρωτεύει η διάλυση των πολιτοφυλακών που στηρίζουν τον αντίπαλό του στην Τρίπολη και κυρίως να αποσταλούν πίσω οι μισθοφόροι από τη Συρία και οι Τούρκοι στρατιώτες.


Καθώς τα Ηνωμένα Έθνη τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας επιτροπής για την παρακολούθηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, ζητά από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κάτι παραπέρα,  να συγκροτήσει μια Επιτροπή που θα έχει αντικείμενο τον αφοπλισμό.


Ο Χαλίφα Χαφτάρ αρνείται επίσης οποιαδήποτε τουρκική διαμεσολάβηση στη Λιβύη.

 Στη συμφωνία που δεν υπεγράφη, τελικά, στη Μόσχα,  οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα συμμετείχαν στην επιτροπή κατάπαυσης του πυρός.


Αυτό είναι απαράδεκτο για τον Στρατάρχη Χαφτάρ, για τον οποίο η Τουρκία βρίσκεται σε συμπαιγνία με την Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη.


Ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ ζητεί επίσης τη δημιουργία μιας πραγματικής κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, η οποία θα ενώνει όλους τους Λίβυους, με την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο.


Αρνούμενος να υπογράψει την κατάπαυση του πυρός στη Μόσχα, ο Χαλίφα Χαφτάρ δείχνει ότι δεν βρίσκεται κάτω από  τις εντολές της Ρωσίας, αλλά παρουσιάστηκε ως σύμμαχος της.

 Ενδέχεται, όμως, να υπολογίζει σε άλλους υποστηρικτές των οποίων τα συμφέροντα συγκλίνουν με τα δικά του, σημειώνει ο Διεθνής Γαλλικός Ραδιοσταθμός στην ηλεκτρονική του έκδοση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr