Αίγυπτος: Έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη - ζητάει βουλευτής



Ιανουάριος 1, 2020. 21:27

Κάιρο.

Ο βουλευτής Μουσταφά Μπακρί κατέθεσε πρόταση στο κοινοβούλιο  για έκτακτη σύγκληση του  Κοινοβουλίου για τους κινδύνους που προέρχονται από την τουρκική στρατιωτική επέμβαση  στη Λιβύη.



Σύμφωνα με το αιγυπτιακό δημοσίευμα, ζητείται το Κοινοβούλιο να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευθεί η εθνική ασφάλεια.


Η κίνηση έρχεται μετά την υπογραφή  στις 27 Νοεμβρίου 2019 μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Τρίπολης δύο μνημονίων κατανόησης που παραχωρούν παράνομα δικαιώματα στην Τουρκία στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου καθώς και την άμεση στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και όπλων στις πόλεις Τρίπολη και Μισράτα της Λιβύης.


Ο βουλευτής Μουσταφά Μπακρί επισημαίνει ότι η Τουρκία προσπαθεί να μετατρέψει τη λιβυκή σκηνή σε μια άβυσσο παρόμοια με αυτήν στη Συρία, βοηθώντας τους τρομοκράτες να παραμείνουν στην εξουσία ( τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που είναι παράνομη στην Αίγυπτο).


youm7.com


Α.Β.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr