Περήφανος ο Ζόραν Ζάεφ για το «Βόρεια Μακεδονία» (φωτό)



Ιανουάριος 6, 2020. 21:40

Στα Σκόπια, σήμερα είναι παραμονή των Χριστουγέννων, η Γέννηση του Χριστού εορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.



Ο αρχιεπίσκοπος της μη αναγνωρισμένης Εκκλησίας, Στέφαν, στο μήνυμά του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι πιστοί στη χώρα θα πρέπει να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, τόσο τη χριστιανική όσο και την εθνική, μακεδονική.


Αλλά αυτό που εντυπωσίασε, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, που δήλωσε υπερήφανος που στη θητεία του ως πρωθυπουργός (παραιτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου) υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνομιλίες που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας,  Αλέξη Τσίπρα.

Πέρα από ό, τι αστειευόμενος είπε ότι θα έδινε την κόρη του για ένα νησί στην Ελλάδα, εκείνο που έκλεψε την εικόνα ήταν το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο σπίτι του. Τι είχε: χριστουγεννιάτικες μπάλες που έγραφαν «North Macedonia»/
Βόρεια Μακεδονία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr