Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές μονάδες στην Τρίπολη



«Τα καθήκοντα των στρατιωτών μας είναι η εξασφάλιση της ακεραιότητας της νόμιμης κυβέρνησης», δήλωσε ο Ερντογάν στο CNN Türk.

Ιανουάριος 6, 2020. 00:02

Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την αποστολή στρατιωτικών μονάδων  στη Λιβύη για τη στήριξη της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη.


Θα αποσταλεί μονάδα  με ανώτερους αξιωματικούς για την εκπαίδευση των  πολιτοφυλακών του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, όπως σημειώνει η «Ρωσία Σήμερα» στη ρωσική.


Για το ίδιο θέμα η Al Arab σημειώνει:


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν εργάζεται για να ενισχύσει την επιρροή της χώρας του στην ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζοντας ριζοσπαστικές ισλαμικές πολιτοφυλακές που ελέγχουν την πρωτεύουσα, Τρίπολη, την οποία ο στρατός της Λιβύης επιδιώκει να απελευθερώσει από αυτές τις πολιτοφυλακές και να αποκαταστήσει το λιβυκό κράτος.


Ο Ερντογάν και οι στενοί συνεργάτες του δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την πόλεμο στη Λιβύη, αναζητώντας τουρκικά συμφέροντα και «δικαιώματα» στη Μεσόγειο, η έγκριση του κοινοβουλίου αποτέλεσε μέρος της στρατηγικής άμεσης και μακροπρόθεσμης παρέμβασης.


Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι η αντιμετώπιση των φιλοδοξιών του Ερντογάν στη Λιβύη ξεκινά με την απόσυρση της διεθνούς νομιμότητας της κυβέρνησης  του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και το προεδρικό συμβούλιο της, το  οποίο μετατράπηκε σε πολιτικό μέτωπο για την υπηρεσία του πολιτικού ισλαμικού κινήματος, ιδίως μετά την απόσυρση των περισσότερων μελών του Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις αποφάσεις των ισλαμιστών.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr