Αλβανία: Ενημερωτική Επιστολή του προέδρου της χώρας στην Αστυνομία για τη διαδήλωση στις 2 Μαρτίου



Φεβρουάριος 25, 2020. 22:14

Τίρανα.

Για να είναι καθόλα νόμιμος ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, έστειλε επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση ενημερώνοντας τη θεσμική αρχή για την πρόθεσή του να διοργανώσει ειρηνική διαμαρτυρία τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα,  για τη διαφύλαξη του Συντάγματος.


Η επιστολή αναφέρει μεταξύ των άλλων:


«Ο Ιλίρ Μέτα, κατά την άσκηση των συνταγματικών ευθυνών και των εξουσιών του ως προέδρου της Δημοκρατίας, θα διοργανώσει ειρηνική εκδήλωση με τους Αλβανούς πολίτες τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 ώρα 17:00 στη λεωφόρο «Dëshmorët e Kombit» των Τιράνων.


»Σκοπός αυτής της ειρηνικής εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τους Αλβανούς πολίτες να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν την κυριαρχία τους σε όλα τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας, τα δικαιώματα που εγγυάται το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας και τις θεμελιώδεις αρχές που αναγνωρίζει».


Μάλιστα, στην επιστολή του αναφέρει ότι κατά την εκδήλωση «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει ενώπιον του κυρίαρχου λαού, το πρώτο διάταγμα εναντίον του πραξικοπήματος που επιδιώκει την εφαρμογή της μονοκομματικής Συνέλευσης κατά παράβαση του Συντάγματος, προκειμένου να καταλάβει, αντισυνταγματικά, το σημαντικότερο θεσμό της Δημοκρατίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο».