Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Το κοινοβούλιο της Λιβύης δεν δέχεται αμερικανική βάση στη χώραΦεβρουάριος 26, 2020. 16:44

«Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που έχει έδρα την Τρίπολη δεν έχει συνταγματική δικαιοδοσία και δρα μονομερώς. Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση οποιασδήποτε αμερικανικής βάσης στην περιοχή της Λιβύης. Το ίδιο ισχύει σε κάθε μορφή ξένης παρέμβαση στο έδαφος της Λιβύης».Αυτό τόνισε σε αποκλειστικές του δηλώσεις  στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik  ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Λιβύης,  Γιουσούφ αλ Ακουρί, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φατί Μπασάγα, ο  οποίος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν μια στρατιωτική βάση στο έδαφος της Λιβύης.


Ο Ακουρί δήλωσε ότι το αίτημα αυτό απορρίπτεται κατηγορηματικά.


«Αυτά τα αιτήματα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η κυβέρνηση Σάρατζ δεν ακολουθεί την έννομη διαδικασία γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο Ακουρί.


Σύμφωνα με τον ίδιο η αμερικανική πλευρά δεν σχεδίαζε μια τέτοια ιδέα, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών της Εθνικής Συμφωνίας φάνηκε να επιδιώκει να δοκιμάσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και να κατευνάσει την αμερικανική επίσημη θέση μέσω μιας τέτοιας πρότασης.
--