Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Αναστέλλονται αμερικανικά προγράμματα βοήθειας στο ΚοσσυφοπέδιοΜάρτιος 14, 2020.18:55

Η «Millennium Challenge Corporation»- MCC,  της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την αναστολή των προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης στο Κοσσυφοπέδιο, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.Συγκεκριμένα η MCC αναφέρει τα εξής: 

«Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα τέλη φορολόγησης στα εμπορεύματα από τη Σερβία είναι σαφής. Η κατάργηση αυτών των τελών θα βελτιώσει την οικονομία του Κοσσυφοπεδίου και θα συμβάλει στη μείωση της φτώχειας μέσω της οικονομικής ανάπτυξης. Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα των δασμολογικών ποσοστών του Κοσσυφοπεδίου, η MCC θα αναστείλει τα προγράμματά της στο Κοσσυφοπέδιο», αναφέρει η ανακοίνωση.


Προσθέτει ότι «η απόφαση για τη συνέχιση των προγραμμάτων εξαρτάται από τις ενέργειες της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου».


Ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ


Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Κοσσυφοπέδιο, Αριάν Τζέκα:


«Η επιδείνωση των σχέσεων του Κοσσυφοπεδίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι προς το συμφέρον του Κοσσυφοπεδίου, δεδομένης της πλήρους συμβολής και υποστήριξης που έλαβε το Κοσσυφοπέδιο από τις ΗΠΑ τόσο στη διαδικασία απελευθέρωσης της χώρας όσο και στη διαδικασία δήλωσης της ανεξαρτησίας και αργότερα ακόμη και στη διαδικασία οικοδόμησης και ενίσχυσης του κράτους».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr