«Η Βουλγαρία συνεχίζει να αρνείται τους Σλαβομακεδόνες στην Αλβανία»



Μάρτιος 13, 2020. 18:38

Σκόπια.

Αυτές τις ημέρες τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην εφημερίδα ‘Ίλιντεν’ που εκδίδεται στα Τίρανα από τη σλαβομακεδονική ‘εταιρεία Ίλιντεν – Τίρανα’ η οποία έγραψε ότι στην Αλβανία δεν υπάρχουν Βούλγαροι, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Σημειώνει ότι το «βουλγαρικό κοινό βομβαρδίστηκε» πως η εκτίμηση της «Ίλιντεν- Τίρανα» είναι λανθασμένη.


Μάλιστα, για να ‘αποδείξουν’ το αντίθετο στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ‘ερευνητές’ και ‘επιστήμονες’ και άλλοι, εμφανίστηκαν προσπαθώντας να πουν ότι οι (Σλαβο)μακεδόνες στην Αλβανία δεν είναι ‘Μακεδόνες’ αλλά ότι είναι Βούλγαροι.


«Φυσικά, όλος ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια ότι δεν υπάρχουν Βούλγαροι στην Αλβανία. Ακριβώς, όπως είναι σαφές, ότι στη ‘Μακεδονία του Πιρίν’ υπάρχει ένας μη  αναγνωρισμένος και φθίνων (σλαβο)μακεδονικός πληθυσμός», σημειώνει το δημοσίευμα.


Στη συνέχεια διευκρινίζει ότι το 2017 η Αλβανία ενέκρινε νόμο για τις μειονότητες. Σύμφωνα με τα έγκυρα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής του πληθυσμού (το 2011) κανείς δεν χαρακτηρίστηκε Βούλγαρος στην Αλβανία, αλλά αναγνωρίστηκε βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία.


Δεν  θα ήταν αυτή αμφισβητήσιμη εάν η «αναγνώριση» δεν συνέβαινε ταυτόχρονα με την προετοιμασία της Βουλγαρίας να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.


Η Βουλγαρία, υποστήριξε επίσημα αυτή τη θέση και «εξήγησε» στην αλβανική κυβέρνηση ότι θα την «βοηθήσει» στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ γρηγορότερα εάν στον νόμο για τις μειονότητες «εισάγουν» την ανύπαρκτη βουλγαρική μειονότητα στα μέρη όπου ζουν οι (Σλαβο)μακεδόνες.


Από το 2017, πολλοί Βούλγαροι ‘επιστήμονες’- συνεχίζει το δημοσίευμα- και απεσταλμένοι αναζητούν και αλλοιώνουν πληροφορίες σχετικά με Βουλγάρους στην Αλβανία. Ώστε, να διογκωθεί ο αριθμός τους και οι «Βούλγαροι ευρωπαίοι» να απειλήσουν τις αλβανικές αρχές για την ένταξη στην ΕΕ.


«Βέβαια, η επιτυχία της βουλγαρικής πολιτικής για την από-εθνικοποίηση μας ως «Μακεδόνων» στην Αλβανία, βοηθά σε μεγάλο βαθμό από άτομα που πωλούν την υπόσταση της οικογένειάς τους και του έθνους μας εύκολα και φθηνά και είναι ικανοί να φτύνουν τα οστά των προγόνων τους».




« Η ‘μακεδονική εταιρεία Ίλιντεν-Τίρανα’ θα συνεχίσει να γράφει την αλήθεια, που σημαίνει ότι θα δημοσιεύει έγγραφα και κείμενα για τη μακεδονική παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό στην Αλβανία».  


Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως οι (Σλαβο)μακεδόνες από το χωριό Τρεμπίστα στο Γκόλο Μπάρντο αντέδρασαν όταν πήγαν Βούλγαροι να αναζητήσουν Βουλγάρους στο Γκόλο Μπάρντο. Ο κύριος ομιλητής λέει ότι δεν υπάρχει Βούλγαρος εδώ, όλοι είναι «μακεδόνες».








ako.mk



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr