Κοσσυφοπέδιο: Κλείνουν προσωρινά όλες οι επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν κόσμο

Μάρτιος 14, 2020. 14:09

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου εξέτασε την κατάσταση στην επικράτειά της και λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού αποφάσισε να αναστείλει τις λειτουργίες σε όλα τα καφέ, τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και να διακόψει όλες τις πτήσεις από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου από και προς την Πρίστινα.


Η λειτουργία των επιχειρήσεων των παντοπωλείων και των φαρμακείων δεν επηρεάζεται.

Ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, αφού αναφέρθηκε στις δύο πρώτες περιπτώσεις κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν στο Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί η συχνότητα των δημόσιων συγκοινωνιών και συνέστησε, όπου είναι δυνατόν, οι εργαζόμενοι των εταιρειών να εργάζονται ηλεκτρονικά από το σπίτι.


Στην απόφαση της κυβέρνησης προβλέπεται η αναστολή όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματισθεί για την περίοδο αυτή.


Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του υπουργού Υγείας του Κοσόβου, Άρμπεν Βίτια, οι πρώτες δύο περιπτώσεις στην επικράτεια με μόλυνση από κορωνοϊό είναι ένα 20χρονος πολίτης Ιταλίας και ένα 77χρονος πολίτης Κοσσυφοπεδίου.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr