Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Η Σερβία ετοιμάζει χιλιάδες κρεβάτια για τον κορωνοϊό
Στην Έκθεση του Βελιγραδίου δημιουργούνται 3000 κρεβάτια

Μάρτιος 27, 2020. 19:41

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπράναβιτς δήλωσε ότι «η Σερβία βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό», προσθέτοντας ότι η απομόνωση και η στέγαση των ασθενών με κορωνοϊό στην Έκθεση του Βελιγραδίου θα μπει σε λειτουργία μέχρι την Παρασκευή.«Παρακολουθούμε την κατάσταση κάθε ημέρα. Παίρνουμε νέα μέτρα, τα προσαρμόζουμε καθημερινά. Ασχολούμαστε προς το παρόν προς το συμφέρον των πολιτών», είπε η Μπράναβιτς.


Τόνισε ότι «οι θετικοί και μολυσμένοι από τον ιό δεν θα βρίσκονται πλέον σπίτι τους, αλλά θα υποβάλλονται σε θεραπεία σε ειδικό κέντρο απομόνωσης της Έκθεσης και σε άλλες κατάλληλες αίθουσες σε όλη τη Σερβία».


Σχολιάζοντας απέκλεισε τη λύση για απομόνωση σε ξενοδοχεία γιατί οι ασθενείς χρειάζονται περισσότερη φύλαξη και στρατιωτική ασφάλεια.


Ανέφερε ότι στο κέντρο Σαϊμίστε υπάρχουν δωμάτια για 5 μέχρι 9 άτομα, τηλεοράσεις και διάφορες άλλες παροχές.


«Αύριο η Έκθεση θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία. Αύριο θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Δημιουργείται χώρος για 3.000 κρεβάτια, για να κάνουμε ότι είναι καλύτερο και ανθρώπινο», είπε.


Η πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εάν, θεωρητικά, ο καθένας από εμάς έμενε στο σπίτι του έχοντας ελάχιστες επαφές, θα είχαμε τελειώσει με την επιδημία σε 25 ημέρες.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι η δημιουργία νέων προσωρινών νοσοκομείων είναι απαραίτητη γιατί «η Κλινική Λοιμώξεων και το Ινστιτούτο Πνευμονολογίας  είναι, ήδη, γεμάτα. Πρέπει να δημιουργήσουμε άμεσα νέα προσωρινά νοσοκομεία», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr