Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βόρεια Μακεδονία


φωτό από το δημοσίευμα


Μάρτιος 18, 2020. 21:03

Σκόπια.

Ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι σε μήνυμά του κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει πλήξει τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί 35 άτομα, σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα.



«Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 125 του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει για 30 ημέρες. Στο τέλος αυτών των ημερών, η κυβέρνηση θα με ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά την περίοδο αυτή. Μέσα σε 30 ημέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αναμένω από την κυβέρνηση και όλα τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα να δείξουν υπευθυνότητα»,ανέφερε ο Πενταρόφσκι.


Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Όλιβερ Σπασόφσκι είχε ζητήσει να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την άμεση εφαρμογή μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της επιδημίας.


Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στη διάρκεια της εμφύλιας σύγκρουσης του 2001 δεν είχε τεθεί τέτοιο μέτρο.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr