«Κρεμάλα στον Ζάεφ»- Μίσος κατά του πρώην πρωθυπουργού δημοσιεύουν τα κοινωνικά δίκτυα



Μάρτιος 4, 2020. 14:28

Σκόπια.

«Κρεμάλα για τον Ζόραν Ζάεφ». Λεκτική και οπτική επίθεση γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα της Βόρειας Μακεδονίας από ακτιβιστές και υποστηρικτές του VMRO-DPMNE, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στη χώρα.



Παρότι επανειλημμένα έχει τονισθεί ότι το προεκλογικό κλίμα πρέπει να είναι δίκαιο και δημοκρατικό και να αποφεύγονται λόγια και εικόνες μίσους, στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα από τον οπαδό του VMRO-DPMNE έχει αναρτηθεί περιεχόμενο μίσους με φωτογραφία του Ζόραν Ζάεφ  κρεμασμένο.


Το δημοσίευμα  σημειώνει ότι η σχετική ανάρτηση έγινε από τον Τόνι Ατανάσοφ, ο οποίος προφανώς είναι υποστηρικτής του VMRO-DPMNE, αφού συχνά  προβαίνει σε τέτοιου είδους αναρτήσεις για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τον πρόεδρο του.


«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είτε αυτή είναι για την προεδρία, το κοινοβούλιο ή την αυτοδιοίκηση, ο λαός γίνεται μάρτυρας αυξημένης ομιλίας μίσους. 

Οι αναλύσεις δείχνουν ότι η τακτική αυτή βλάπτει σοβαρά τα κόμματα με τη δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος που μειώνει την προσέλευση των ψηφοφόρων.


»Η αρνητική ρητορική επιδεινώνεται σε μια προσπάθεια αμαύρωσης του πολιτικού αντιπάλου, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή, πρέπει να αντιδράσουν τα θεσμικά όργανα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 Προεκλολογική αφίσα της Αντιπολίτευσης  με τον Ζόραν Ζάεφ να αποχωρεί από την εξουσία κρατώντας ένα σάκο με 2 εκατομμύρια ευρώ, με πολλά υπονοούμενα

--