Λιβύη: Οι μισθοφόροι των Τούρκων θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους…



Μάρτιος 29, 2020. 22:46

Δυσαρεστημένοι είναι πολλοί μισθοφόροι από τη Συρία, που εστάλησαν από την Τουρκία στη Λιβύη, για να πολεμήσουν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, καθώς  «ο χορηγός τους δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις που τους έδωσε», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.



Οι Σύροι μαχητές καθώς και ο τουρκικός στρατός που εστάλη από την Άγκυρα στην Τρίπολη, προσπάθησαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη, της οποίας οι πολιτοφυλακές παλεύουν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης που βρίσκεται υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.


Αναφερόμενο στη διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας των μισθοφόρων, το Συριακό Παρατηρητήριο  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφέρει ότι οι μισθοφόροι  από τη Συρία μετάνιωσαν που ήρθαν στη Λιβύη μετά την αδιαφορία της Τουρκίας να τους πληρώσει.


Η Άγκυρα είχε υποσχεθεί στους μισθοφόρους την τουρκική υπηκοότητα και μηνιαίο μισθό 2.000 δολαρίων, ως αμοιβή για τις μάχες στην Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.


«Η Τουρκία πλήρωσε μόνο ένα μήνα μισθό και στη συνέχεια δεν έδωσε τίποτε» ανέφερε ένας μισθοφόρος σε συντάκτη του Συριακού Παρατηρητηρίου.


Ο ίδιος θα σημειώσει ότι δεν μπορούν ούτε να βγουν έξω από το σπίτι που μένουν γιατί η περιοχή είναι γεμάτη με πυρήνες που ανήκουν στις δυνάμεις του Χαφτάρ.


Στο ίδιο πνεύμα και η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Lindsey Snell ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι 700 Σύροι μισθοφόροι από τη λεγόμενη ανταρτική ομάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αρνήθηκαν να συνεχίσουν να πολεμούν στη Λιβύη και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr