Οι δραστηριότητες της Ρωσικής Ιατρικής Αποστολής στην Ιταλία





Απρίλιος 1, 2020. 10:26

Οι ρωσικές ιατρικές και νοσηλευτικές ομάδες που πήγαν στην Ιταλία, έχουν αρχίσει μαζί με τους Ιταλούς συναδέλφους τους να εξοπλίζουν μια νέα  μονάδα εντατικής θεραπείας για ασθενείς που έχουν μολυνθεί με COVID-19, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το νοσοκομείο θα αρχίσει να δέχεται ασθενείς στις αρχές του μήνα. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό θα αποτελείται από Ρώσους και Ιταλούς που θα εργάζονται με βάρδιες.


«Σε αυτό θα παρέχεται εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς με λοίμωξη του κορωνοϊού», δήλωσε ο Αλεξάντερ Γουμάνοφ, υπολοχαγός, επίκουρος καθηγητής του τμήματος της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας.


Όπως σημειώνεται οι Ιταλοί ειδικοί γιατροί θα λαμβάνουν υπόψη την εμπειρία των Ρώσων συναδέλφων τους και τις αυστηρές απαιτήσεις για την επιδημική ασφάλεια.


Το νοσοκομείο έχει σχεδιαστεί για 142 κρεβάτια και πάνω από 200 Ιταλοί και Ρώσοι ειδικοί θα εργαστούν σε αυτό.


«Οι Ιταλοί και οι Ρώσοι ιατροί θα εργαστούν σε αυτό. Είναι μια καλή ευκαιρία να συνεργαστούμε στην καταπολέμηση της επιδημίας που έχει  επιφέρει πολλούς θανάτους. Η σημασία του κατασκευής του νοσοκομείου είναι η διασφάλιση της υγείας του συνόλου του προσωπικού και των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον COVID-19», δήλωσε ο Ιταλός γιατρός Βαλότι Κολιβιέρο, επικεφαλής του νοσοκομείου.


Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί, επιδημιολόγοι και ειδικοί των στρατιωτικών χημικών και βιολογικών υπηρεσιών του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, μαζί με τους Ιταλούς στρατιωτικούς, πραγματοποίησαν πλήρη απολύμανση σε 14 γηροκομεία σε πόλεις της Λομβαρδίας.


TV Zvezda


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr