Εικονική ‘ναυμαχία’ στα ανοικτά της Κριμαίας, από τον ρωσικό στόλο



Απρίλιος 17, 2020. 09:22

Τα πληρώματα της φρεγάτας «Αντμιράλ Έσσεν»/ «Адмирал Эссен»  και της πυραυλάκατου «Ορέχοβο- Ζούεβο»/ «Орехово-Зуево» που ανήκουν στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές (εικονικές) εκτοξεύσεις πυραύλων ‘Καλίμπρ’/«Калибр» σε ένα σενάριο εναντίον του υποτιθέμενου εχθρού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στόλου, Αλεξέι Ρουλέφ.



Σύμφωνα με το σχεδιασμό της άσκησης, τα ρωσικά πλοία εντόπισαν τα εχθρικά στις ακτές της Κριμαίας, χωρίς να φέρουν σημαίες και σήματα ταυτοποίησης. Τα εχθρικά πλοία «δεν ανταπέδωσαν μηνύματα αναγνώρισης», οπότε τα ρωσικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έλαβαν εντολή προσέγγισης προς τα εχθρικά για να τα αναγκάσουν να αλλάξουν πορεία, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.


«Στη διάρκεια της προσέγγισης των εχθρικών πλοίων, αυτά εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον των ρωσικών.

 Το πλήρωμα της φρεγάτας «Αντμιράλ Έσσεν» χρησιμοποίησε το σύστημα πυραύλων αεροπορικής άμυνας «Στιλ-1»/ «Штиль-1» και απέτρεψε αεροπορική επίθεση.


Στη συνέχεια τα πληρώματα της φρεγάτας και της πυραυλάκατου κατέστρεψαν τα υποτιθέμενα εχθρικά πλοία με το πυραυλικό σύστημα υψηλής ακριβείας «Καλίμπρ ΝΚ»/ «Калибр-НК», πρόσθεσε ο Ρουλέφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση πυραύλων δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά (εικονικά). Επίσης, τα πληρώματα πραγματοποίησαν άσκηση επιβίωσης.


«Η άσκηση σχετικά με τη χρήση όπλων ακριβείας στη Μαύρη Θάλασσα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό μάχης του στόλου», διευκρίνισε ο Ρουλέφ.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πλοίο του ρωσικού στόλου συνόδευε τη Δευτέρα το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter που πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου και εισήλθε στον Εύξεινο Πόντο για να συνεργαστεί με εταίρους ‘για την ασφάλεια στη θάλασσα’.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr