Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

Αντι-νατοϊκές διαφημίσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη


φωτό: Twitter @trebevicnet


Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2020/04/03/v-bosnii-i-gercegovine-poyavilis-antinatovskie-bilbordy
Απρίλιος 3, 2020. 21:03


Στο ανατολικό Σεράγεβο, το οποίο βρίσκεται στην επικράτεια της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, η οποία αποτελεί μέρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης όπου επικρατεί μια ευρεία αυτονομία, εμφανίστηκαν διαφημιστικές πινακίδες κατά του ΝΑΤΟ, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.Οι διαφημιστικές αφίσες με την επιγραφή «όχι στο ΝΑΤΟ» τοποθετήθηκαν σε διάφορες περιοχές της πόλης,  σε μια προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι να μην συναινέσουν σε μια πιθανή ένταξη της Βοσνία- Ερζεγοβίνης στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας.


Στις αφίσες απεικονίζεται ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ και σημειώνεται ότι ‘αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έβγαλαν μισό εκατομμύρια τεστ κορωνοϊού από την Ιταλία’.


Όπως σημειώνεται, η Δημοκρατία Σέρπσκα βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 1992-1995, αντιτάσσεται έντονα σε ενδεχόμενη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.


Οι Σέρβοι της Βοσνίας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι εάν οι κεντρικές αρχές της Β-Ε στο Σεράγεβο ενεργήσουν ενάντια στη βούληση και τα συμφέροντα του σερβικού λαού, η δημοκρατία θα θέσει ζήτημα διενέργειας δημοψηφίσματος για την απόσχιση από το κράτος.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr