Η Βουλγαρία ετοιμάζει «μέτρα» για συγκράτηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ



«Διάταγμα που εκπονήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας μειώνει τις τιμές σε σούπερ μάρκετ», σημειώνει το δημοσίευμα- στο φωτό η Βουλγάρα υπουργός Ντεσισλάβα Τάνεβα



Απρίλιος 7, 2020. 18:29



Το βουλγαρικό κράτος μέσα στην κρίση της επιδημίας του ιού της κορώνας, αποφάσισε να προβεί σε ρυθμίσεις στη βιομηχανία τροφίμων.



Το υπουργείο Γεωργίας έχει ετοιμάσει σχέδιο διατάγματος το οποίο εισάγει ποσοστώσεις σε προϊόντα στις υπεραγορές (σούπερ μάρκετ).


Το σχέδιο νόμου προβλέπει το ήμισυ των προϊόντων που είναι τοποθετημένα στα σούπερ μάρκετ, σε περίπτερα, ράφια, βιτρίνες ψύξης, να είναι τρόφιμα τα οποία παράγονται στη Βουλγαρία.


Σύμφωνα μεαυτό, το κάθε κατάστημα πρέπει να αγοράζει τα αγαθά απευθείας και μόνο από τους παραγωγούς της περιοχής στην οποία βρίσκεται ή από αγρότες σε ακτίνα έως 200 χιλιόμετρα, έτσι ώστε οι τιμές των προϊόντων να παραμένουν σε χαμηλές τιμές εν μέσω της κρίσης.


Προβλέπει, επίσης, ότι ένα σουπερμάρκετ μπορεί να πωλήσει ένα προϊόν σε υψηλή τιμή εφόσον έχει δώσει για αυτό τη συναίνεσή του γραπτά ο παραγωγός.


Στο νομοσχέδιο αυτό έχει αντιδράσει η «Σύγχρονη Εμπορική Ένωση», των Βουλγάρων εμπόρων που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές θα έχουν εξαιρετικά επιζήμιες συνέπειες για όλους όσους συμμετέχουν στην αγορά τροφίμων».





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr