Η Αίγυπτος ζήτησε δάνειο από το ΔΝΤ για αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού





Απρίλιος 26, 2020. 17:55

Η Αίγυπτος ζήτησε ένα χρηματοδοτικό πακέτο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να μειώσει τυχόν αρνητικές επιπτώσεις που εμποδίζουν την ικανότητα της εθνικής οικονομίας να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.


Το πακέτο ενίσχυσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ταμείου Ταχείας Χρηματοδότησης «RFI» και το Πρόγραμμα Συμφωνίας Πιστωτικής Ετοιμότητας «SBA»,  είναι για την ενίσχυση των δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση της αναδυόμενης κρίσης του ιού κορώνας.

Όπως αναφέρεται είναι ένα προορατικό βήμα που βασίζεται στην επιτυχία της εφαρμογής του προγράμματος  οικονομικής μεταρρύθμισης για να διατηρηθεί η συνέχιση των κερδών και των θετικών αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν από την αιγυπτιακή οικονομία, υπό το φως των εξαιρετικών συνθηκών που βιώνουν όλες οι χώρες του κόσμου και των εξελίξεων σε παγκόσμιες καταστάσεις.


 Οι συζητήσεις σχετικά με αυτό το αίτημα έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο.


Ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας, Ταρέκ Αμέρ, δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου 
ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι θετικό για το νέο πρόγραμμα με την Αίγυπτο, το οποίο έχει διάρκεια μόνο ενός έτους, εξηγώντας ότι τα διεθνή αποθέματα μπορούν να αντέξουν την οικονομική κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός για ένα ή δύο χρόνια.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr