Η Τουρκία επικρίνει το ρωσικό Su-35: «Δεν μας καλύπτει»


Απρίλιος 30, 2020. 18:26

Το ρωσικό μαχητικό Su-35 επικρίθηκε σοβαρά.

Αν και η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί ένα δυνητικό αγοραστή αυτού του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-35, όπως είπε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάεφ, ειδικοί στην Τουρκία έχουν ζητήσει την εγκατάλειψη της αγοράς του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, επικρίνοντας την απόκτησή του.



Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Akit, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35, όπως εκδηλώνεται από το γεγονός ότι αυτό το μαχητικό έχει τη δυνατότητα να οπλιστεί με τον υπερηχητικό πύραυλο R-37M. 

Η Yeni Akit σχολιάζει τις δυνατότητες του Su-35

Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ο ίδιος ο πύραυλος είναι απίθανο να είναι κατάλληλος για στόχους μάχης με χαρακτηριστικά μυστικότητας. 


Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι με τον σχετικά μικρό χρόνο πτήσης με υπερηχητική ταχύτητα, αυτός ο πύραυλος είναι απίθανο να έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις αερομαχίες.


«Παρά το γεγονός ότι ο πύραυλος έχει εμβέλεια 200 χιλιομέτρων, είναι το ιδανικό όπλο για εχθρικά αεροσκάφη. 40 με 70 χιλιόμετρα για μαχητικά αεροσκάφη, ενώ μικρότερη είναι η απόσταση για αεροσκάφη stealth ή πυραύλους κρουζ.


Το πραγματικό εύρος εκτόξευσης για μεγάλα βομβαρδιστικά ή αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης μπορεί να είναι περισσότερα από 70-100 χιλιόμετρα. 


Ο πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπερηχητική του ταχύτητα σε σχετικά μικρή απόσταση, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να εντοπιστεί από ένα εχθρικό αεροσκάφος εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα συστήματα ανίχνευσης και προειδοποίησης πυραύλων», δήλωσε η τουρκική εφημερίδα.


Σε σχόλια στο άρθρο της τουρκικής εβδομαδιαίας Yeni Akit, οι Τούρκοι παρατηρητές θυμούνται ακόμη ότι η Ρωσία, κάνει το λάθος να χτυπά τον τουρκικό στρατό στη Συρία και προτείνουν ως τιμωρία, η Τουρκία να μην προβεί σε αγορά του Su-35 από τη Ρωσία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr