Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Η μακεδονική γλώσσα είναι μια «δυτική βουλγαρική διάλεκτος με σερβικά στοιχεία»Μάιος 3, 2020. 21:28

Η Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, αναφέρθηκε στη μακεδονική γλώσσα και την ιστορία στην τελευταία συνέντευξή της στο 3ο βουλγαρικό κανάλι (Канал 3), σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων.«Έχουμε συμφέρον να αναγνωρίσουν την ιστορία και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε (και εμείς) την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Είναι αμοιβαίο συμφέρον»,  είπε η Ζαχαρίεβα.


Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πρέπει να προστεθεί εδώ (στη Βουλγαρία) και η μακεδονική γλώσσα, η Ζαχαρίεβα απάντησε ότι αυτό το θέμα είναι σχετικό (συζητήσιμο).


«Ναι, και η γλώσσα, και είναι όλα συζητούνται. Υπάρχουν τόσα πολλά έγγραφα (για αυτήν).  Άρχισε να γράφεται πριν από 45 χρόνια και είναι βασισμένη στη δυτική βουλγαρική διάλεκτο.


Άλλαξαν μόνο κάποια γραμματικά στοιχεία, πρόσθεσαν λίγες λέξεις από μια άλλη γειτονική γλώσσα», είπε η Ζαχαρίεβα στη συνέντευξή της στη βουλγαρική τηλεόραση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr