Ο Αλμπίν Κούρτι σε διάγγελμα: Με έριξαν για να διαλύσουν το Κοσσυφοπέδιο



Μάιος 3, 2020. 23:19

Ο νυν πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, σε βιντεο-διάγγελμα του  απευθύνθηκε στους πολίτες με την παρέλευση τριών μηνών από τον σχηματισμό της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του.



Σύμφωνα με τον Κούρτι, από τις 3 Φεβρουαρίου, κάθε μέρα ήταν μια μέρα αλλαγής για τη Δημοκρατία και τους πολίτες της, όπως αναφέρει η αλβανική «Nje Komb».


«Ήταν η αφετηρία της αντίστασης στο παλιό σύστημα που εξυπηρετούσε μια μειονότητα της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου του 2019,  είναι η ημερομηνία που έγινε ο διαχωρισμός από το οδυνηρό παρελθόν και το λαμπρό μέλλον. 


Στο τηλεοπτικό μήνυμα του, είπε ότι η κυβέρνηση του ανατράπηκε επειδή θέλουν μια γρήγορη συμφωνία σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την αλλαγή των εδαφών, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούσε να γίνει με την κυβέρνηση που ήταν επικεφαλής.


Επίσης, η ‘Lapsi’  θα μεταφέρει μέρος της ομιλίας του:


«Η κυβέρνηση δεν έπεσε λόγω της αδράνειας της, αλλά ακριβώς λόγω της καλής εργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.  Ως πρωθυπουργός, δεν προέβην σε περιττή αναγγελία  της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (για τον κορωνοϊό)»,  είπε ο Κούρτι.


Αναφερόμενος στην πρόθεση του προέδρου Χασίμ Θάτσι να διορίσει νέο πρωθυπουργό τόνισε:

 "Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι υπάρχει στη συμφωνία με τη Σερβική Λίστα. Την Παρασκευή είδαμε πώς εκδόθηκε ένα αντισυνταγματικό διάταγμα. Καταλαβαίνω τον πρόεδρο (Θάτσι) ότι θέλει να τελειώσει τα πράγματα εκτός χρονοδιαγράμματος και εκτός νόμου, αλλά δεν μπορούμε να το δεχτούμε ή να το επιτρέψουμε», πρόσθεσε ο Κούρτι υπονοώντας την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου στην πρόθεση του προέδρου Χασίμ Θάτσι.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr