Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Οι Αλβανοί ενώνονται σε μια παράταξη στο ΜαυροβούνιοΙούλιος 26, 2020. 22:39

Τέσσερα αλβανικά κόμματα στο Μαυροβούνιο συμφώνησαν να καταρτίσουν έναν κοινό κατάλογο υποψηφίων στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Αυγούστου.Προς το παρόν τα  αλβανικά κόμματα του Μαυροβουνίου:  Η Νέα Δημοκρατική Δύναμη με επικεφαλής τον Ναζίφ Τσούγκου, τον Αλβανικό Δημοκρατικό Σύνδεσμο με επικεφαλής τον Νικολέ Τσαμάι, την Ένωση, την Ένωση της Τούζης με επικεφαλής τον Φαντίλ Καγιοσάι και το Κίνημα Προοπτικής των Πολιτών με τον Αμίρ  Χολάι, έχουν συμφωνήσει καταρχήν και αναμένεται η τελική απάντηση. 

Ενώ η Αλβανική Εναλλακτική, η Αλβανική Δημοκρατική Ένωση και ο Δημοκρατικός Σύνδεσμος Αλβανών εντάχθηκαν σε αυτήν την πρωτοβουλία.


Η αλβανική κοινότητα εκπροσωπείται με δύο μόνο βουλευτές στο Μαυροβούνιο, ενώ η ένταξη και η δημιουργία ενός κοινού καταλόγου υποψηφίων θα μπορούσε να τους προσφέρει τουλάχιστον δύο φορές περισσότερους εκπροσώπους.


Στο πρόσφατο παρελθόν, η ενοποίηση των αλβανικών πολιτικών οντοτήτων είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν την ηγεσία του Δήμου Τουζ ενός από τους σημαντικούς δήμους του Μαυροβουνίου.


Gazeta Si
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr