Λιβύη: Η αεροπορία του Χαφτάρ κατέστρεψε τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας


Ιούλιος 5, 2020. 21:44

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης- LNA,  του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, κατέστρεψε τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας που τοποθέτησε στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια, όπως αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα στην αραβική της έκδοση- RT Arabic.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του επίσημου εκπροσώπου της Ύπατης Διοίκησης του LNA,  στις 2 Ιουλίου 2020, οι Τούρκοι εγκατέστησαν  τα ραντάρ τους, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας MIM-23 "Hawk" και τα ηλεκτρονικά συστήματα Koral στην αναφερόμενη βάση, τα οποία καταστράφηκαν από την πολεμική αεροπορία του Χαφτάρ.

Όπως αναφέραμε,  η Τουρκία μετέφερε από την Τρίπολη και εγκατέστησε τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και άλλων όπλων στη βάση Αλ Ουατίγια.


Όπως ανέφερε το LNA,  το χτύπημα της αεροπορικής βάσης και η καταστροφή σε ποσοστό 100% των τουρκικών συστημάτων έγινε κατά την ημέρα της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην Τρίπολη.


Το κανάλι δημοσίευσε μια δορυφορική εικόνα της βάσης Αλ Ουατίγια, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, όπου οι Τούρκοι εγκατέστησαν δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα MIM-23 Hawk μεσαίας εμβέλειας των ΗΠΑ και άλλα συστήματα.


 Η Αλ Ουατίγια προγραμματίζονταν να γίνει η κύρια βάση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Λιβύη, από την οποία η Άγκυρα θα παρέχει υποστήριξη στις δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.


Rt Arabic, Sky News Arabic,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr