Περατώθηκε η αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση στα σύνορα της Λιβύης



Ιούλιος 12, 2020. 22:00


Η άσκηση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων «Επίλυση 2020» περατώθηκε στη δυτική περιοχή, στα σύνορα με τη Λιβύη.


Η άσκηση που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών έγινε υπό την εποπτεία του Αιγύπτιου υπουργού Άμυνας, Μοχάμεντ Ζάκι, με τη συμβολή των στρατιωτικών μονάδων της Δυτικής Περιφέρειας σε συνεργασία με τα κύρια τμήματα των ενόπλων δυνάμεων, στο πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.


Η άσκηση ήρθε μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όταν επισκέφθηκε τη δυτική περιοχή και επιβεβαίωσε ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα για την ασφάλεια της να επέμβει στη γειτονική χώρα, Λιβύη, εάν επιτεθούν οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ  στις περιοχές της Σύρτη και Τζούφρα, τις οποίες χαρακτήρισε ως κόκκινες γραμμές.


Το κύριο στάδιο της άσκησης ήταν η διασφάλιση των δυνάμεων ξηράς από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας στην εξάλειψη των μισθοφόρων και του παράτυπου στρατού σε υποτιθέμενη επέμβαση στη Λιβύη. Μέρος επίσης έλαβαν και επιθετικά ελικόπτερα που προηγούντο του στρατού.


Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού εξήρε την απόδοση και την υψηλή μαχητική ικανότητα των δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση, τονίζοντας την ετοιμότητα της χώρας σε κάθε ενδεχόμενο, όπως σημειώνει το ιορδανικό τηλεοπτικό κανάλι 218tv.net.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr