Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Μίτσκοσκι: Για το VMRO-DPMNE οι συμφωνίες με Ελλάδα και Βουλγαρία είναι αμετάβλητες- αλλά δεν δέχομαι το «Βόρεια Μακεδονία»


Ιούλιος 4, 2020. 14:13

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη στην εκπομπή «360 Степени»/ «360 μοίρες» δήλωσε ότι δεν αγνοεί την πραγματικότητα σχετικά με το νέο συνταγματικό όνομα, αλλά τόνισε ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.


«Ποιος είπε ότι αγνοούμε την πραγματικότητα;», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Για μένα, αυτή η χώρα είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μου, όπως την κληρονόμησα και θα την μεταφέρω στους απογόνους μου, είναι η Μακεδονία, και δεν πρέπει να υπάρχει δίλημα εδώ».


Απαντώντας στην ερώτηση πως θα αισθανθεί όταν πρακτικά καθίσει μπροστά από μια επιγραφή- πινακίδα που θα λέει Βόρεια Μακεδονία, απάντησε ότι μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει πρώτα να συμβεί και τότε θα βρει έναν τρόπο για να το αντιμετωπίσει.


«Προσωπικά, δεν  μπορώ να υποκρίνομαι και να πω ότι θα αγνοήσω αυτήν την πραγματικότητα, την  οποία μας έφερε ο Ζόραν Ζάεφ και το SDSM. Αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτην την ονομασία», είπε ο Μίτσκοσκι.


Πρόσθεσε ότι η θέση του κόμματός του, τόσο για τη συμφωνία με την Ελλάδα, όσο και για τη συμφωνία με τη Βουλγαρία, ήταν σαφής και ότι δεν συμφώνησαν με το περιεχόμενό τους.


 

Mkd.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr