Σκόπια: Σε δεύτερη θητεία ο Ζόραν Ζάεφ


Αύγουστος 31, 2020. 08:29

«Η Βόρεια Μακεδονία αποκτά νέα κυβέρνηση. Ο Ζόραν Ζάεφ χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα έλαβε την υποστήριξη για δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός, αυτή τη φορά σε κυβέρνηση αποτελούμενη από τον συνασπισμό «Μότσεμε»/ «Μπορούμε» και τα δύο αλβανικά κόμματα DUI  και DPA», γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mia.


Η νέα κυβέρνηση εκλέχθηκε  με 62 ψήφους υπέρ και 51 κατά, στο Κοινοβούλιο το οποίο έχει 120 έδρες.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές, ο Ζάεφ είπε ότι η χώρα, η οποία είναι τώρα μέλος του ΝΑΤΟ και έχει απόφαση για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, με δέσμευση και κοινή εργασία θα έχει θεσμούς για τους οποίους όλοι οι πολίτες θα είναι υπερήφανοι.



Ανακοίνωσε την πλήρη δέσμευσή του για την οικονομία, ενισχύοντας το οικονομικό πρότυπο, προοπτικές για νέους στον ιδιωτικό τομέα, προσελκύοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες επενδύσεις, προσελκύοντας το ντόπιο κεφάλαιο για επενδύσεις, μειώνοντας το μη παραγωγικό κόστος στη διοίκηση, αλλά και ισχυρότερη και καλύτερη υγεία.

Ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευτικού VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόφσκι αξιολόγησε την κυβέρνηση του SDSM και του DUI ως συνασπισμό ψεμάτων. Ανακοίνωσε μαζικές διαμαρτυρίες το φθινόπωρο για να ρίξει την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι η πιο βραχύβια.

Ο αριθμός των υπουργείων στη νέα κυβέρνηση μειώθηκε κατά επτά και έχει τώρα 19 υπουργούς.



mia.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr