Έπειτα από πρόταση της Ρωσίας: Η Τουρκία αρνήθηκε να αποσύρει το στρατό της από το Ιντλίμπ

Τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ (φωτό Telegram)

Σεπτέμβριος 18, 2020. 22:13

 

Η Ρωσία προέτρεψε την Τουρκία να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ανέφεραν πηγές μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ  των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών αυτήν την εβδομάδα στην Άγκυρα. 


Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, «συζητήθηκε το ζήτημα της απόσυρσης των βαρέων όπλων της Τουρκίας από το Ιντλίμπ και ορισμένες αλλαγές στην κατάσταση σχετικά με τις δραστηριότητες των τουρκικών σημείων παρατήρησης», ανέφερε η παναραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat (με έδρα το Λονδίνο).

Σύμφωνα με πηγές, η Άγκυρα απέρριψε την πρόταση της Μόσχας να μειώσει τον αριθμό των τουρκικών σημείων παρατήρησης, αλλά εξέφρασε την προθυμία της να συζητήσει έναν μηχανισμό απόσυρσης μέρους των βαρέων όπλων της από το Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρωσική αντιπροσωπία παρουσίασε τις προτάσεις της, αλλά τα μέρη δεν κατέληξαν σε συμφωνία για αυτά τα θέματα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει τεκμηριώσει περισσότερα από 68 σημεία ελέγχου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένων 12 σημείων παρατήρησης, μερικά από τα οποία καταλήφθηκαν από τον συριακό στρατό), ενώ έχουν εισέλθει περισσότερα από 6.500 στρατιωτικά οχήματα και 12.800 Τούρκοι στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας από τις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ενώ, πριν από αυτήν την ημερομηνία υπήρχαν περίπου 1.500 στρατιώτες, εκατό άτομα σε καθένα από τα 12 σημεία παρατήρησης.

Eurasia Daily

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr