Τι κρύβει η ξαφνική επίσκεψη του Λαβρόφ στην Αθήνα;


Οκτώβριος 17, 2020. 22:11

Μετά την ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νομικό δικαίωμα της Ελλάδας σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου.

Αυτή η επίσκεψη ακολουθεί τις προσπάθειες του Νίκου Δένδια, του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, να κλείσει τις ρήξεις στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις. 

Η κίνηση της Μόσχας φαίνεται να αποτελεί ένδειξη υποστήριξης για τις ελληνικές πρωτοβουλίες.

 Η ανακοίνωση για τα ελληνικά χωρικά ύδατα και η επίσκεψη του Λαβρόφ αποτελούν μέρος του στενού πλαισίου των διμερών σχέσεων, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα έμμεσο και σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν.

Επιπλέον οι δηλώσεις του Λαβρόφ, ότι η Ρωσία δεν θεωρεί την Τουρκία ως  στρατηγικό σύμμαχο αλλά ως στρατηγικό εταίρο, έχουν τις διαστάσεις τους.

Ωστόσο, δεν έγινε σαφές, ποια είναι τα ανταλλάγματα που ζητά η Μόσχα από την Αθήνα, καθώς με σαφήνεια ήρθε σε αντίθεση με τις τουρκικές επιδιώξεις έναντι της Ελλάδας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr