Η Κυβέρνηση της Τρίπολης και το Κατάρ υπέγραψαν πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας

 


Νοέμβριος 12, 2020. 20:00

Σήμερα, Πέμπτη, ο πληρεξούσιος του Υπουργού Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, συνταγματάρχης Δρ. Σαλάχ ελ Ντιν αλ Νιμρούς, έφτασε στο κράτος του Κατάρ σε επίσημη επίσκεψη εργασίας.


Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου, η επίσκεψη περιελάμβανε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό άμυνας, Δρ Χάλεντ αλ Ατίγια, στην έδρα του Υπουργείου Άμυνας του Κατάρ.


Η επίσκεψη έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας να αναπτύξει και να οικοδομήσει δυνατότητες και να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με διάφορες αδελφικές και φιλικές χώρες.


Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο Υπουργός Άμυνας και η συνοδευτική του αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία των Κοινών Ειδικών Δυνάμεων, όπου ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δυνατότητες των Ειδικών Δυνάμεων του Κατάρ σε διάφορους τομείς καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του υποστηρικτικού ρόλου καθώς και προγραμμάτων πτώσης με αλεξίπτωτο.

Κατόπιν, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για την κατάρτιση και την ανάπτυξη ικανοτήτων, το οποίο θα συμβάλει στην υποστήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων και στην αξιοποίηση της εθνικής εμπειρογνωμοσύνης.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για την κατάρτιση και την ανάπτυξη ικανοτήτων, το οποίο θα συμβάλει στην υποστήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων και στην αξιοποίηση της εθνικής εμπειρογνωμοσύνης.


Στο τέλος αυτής της επίσκεψης, ο Υπουργός επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, Μωάμεθ Μπιν Αμπντουλάχμαν, όπου η συνάντηση ασχολήθηκε με την τρέχουσα κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη Λιβύη και τον ρόλο του Κατάρ στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας εκεί.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr