«Η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για να ανακόψει την πορεία της Τουρκίας»- τούρκικο δημοσίευμα


Νοέμβριος 25, 2020. 22:20

 

Η ελληνική διοίκηση βασιζόμενη στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, του οποίου η προεδρία  έχει οριστικοποιηθεί, περιμένει την υποβάθμιση της Τουρκίας, η οποία έχει γίνει αναμφισβήτητη δύναμη στην περιοχή, γράφει η τουρκική Γενί Ακίτ.

Η Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να αποτρέψει τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αναζητά τώρα μια λύση από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Ας κάνει ο Μπάιντεν ό, τι δεν μπορεί να κάνει η ΕΕ»

Οι δραστηριότητες γεώτρησης, παρά τις αντιρρήσεις του ελληνικού μετώπου  με τις γειτονικές χώρες συνεχίστηκαν αποφασιστικά, και η Ελλάδα δεν μπόρεσε να βρει την αποτελεσματική υποστήριξη από την ΕΕ, ελπίζει τώρα με την οριστικοποίηση του Αμερικανού προέδρου, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επηρεάσει την Τουρκία στις γεωτρήσεις της.

Ζητάει βοήθεια

Σε μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην ‘Καθημερινή’, η Τουρκία η οποία γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, εδώ και χρόνια, υπονοείται ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η Ελλάδα θα την αναγκάσει να συμμορφωθεί με τους όρους της.

Στην ανάλυση χρησιμοποιούνται ελπιδοφόρες εκφράσεις ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να «μπλοκάρει» την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή αποκαλύπτεται επίσης η αδυναμία της Ελλάδας, η οποία ανησυχεί για τα συμφέροντά της στην περιοχή που υπέστησαν ζημιές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr