Ισραηλινή επίθεση στη Συρία ανάγκασε εμπορικό αεροπλάνο να αλλάξει πορεία


Δεκέμβριος 25, 2020. 18:11

Λίγο μετά την επίθεση στη Συρία, που αποδόθηκε στο Ισραήλ, αεροπλάνο των ισραηλινών αερογραμμών «El Al», αναγκάσθηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο εναέριο χώρο της Κύπρου, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

Η αλλαγή της πορείας του αεροπλάνου θεωρήθηκε απαραίτητη προκειμένου να αποφύγει τυχούσα εμπλοκή του σε αεροπορικά συστήματα καθώς θα ακολουθούσε τις ακτές του Λιβάνου και της Συρίας.

«Από τα δεδομένα μετάδοσης του  Boeing 787 της El Al, φαίνεται η πτήση φορτίου LY66 από τη Σαγκάη, εκτράπηκε από τη διαδρομή του και εισήλθε στον κυπριακό εναέριο χώρο. Ο αεροπορικός έλεγχος της Κύπρου, που ελέγχει την περιοχή, ζήτησε από τους πιλότους να επιλέξουν μια διαφορετική πορεία.

Το ασυνήθιστο περιστατικό ξεκίνησε στις 00:47 της 25ης Δεκεμβρίου, όταν ελήφθησαν αρχικές αναφορές επίθεσης στη Συρία που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να διασχίσει την Κύπρο από ανατολικά προς δυτικά για να ξεφύγει από τις ακτές της Συρίας και αργότερα ετοιμάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκιουριόν μέσω μιας πιο μεγαλύτερης διαδρομής και τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 01:40.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια αντιπολιτευτική ομάδα που έχει έδρα στη Βρετανία, ανέφερε σήμερα το πρωί ότι τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν σε μια νυχτερινή επίθεση στη Συρία, η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου στοχεύοντας αποθήκες και τοποθεσίες για την παραγωγή πυραύλων μικρής εμβέλειας που ανήκουν σε φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ynet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr