Τα Σκόπια απέκλεισαν θέματα γλώσσας και έθνους από τις συνομιλίες με τη Σόφια


Ιανουάριος 17, 2021. 17:29. Ελλάδα.

 

Στην προσεχή περίοδο, οι συνομιλίες μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας θα επικεντρωθούν στο Σχέδιο Δράσης, το οποίο για τους εκπροσώπους της Βόρειας Μακεδονίας είναι ένα είδος πλατφόρμας που θα βελτιώσει το κλίμα μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε η  «Nezavisen vesnik», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει στους βουλευτές πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόβσκι είπε σε συνέντευξή του στη ΜΙΑ ότι το Σχέδιο Δράσης που πρότεινε η χώρα στη Βουλγαρία δεν περιλαμβάνει θέματα γλώσσας και έθνους, αλλά προτείνει μόνο μια δέσμη μέτρων που θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα τους επόμενους μήνες,  γράφει το δημοσίευμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αμφιβάλλει ότι τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι τις εκλογές στη Βουλγαρία, τα επίμαχα ζητήματα θα επιλυθούν, αλλά πιστεύει ότι οι επαφές δεν πρέπει να διακόψουν εντελώς.

«Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια ατμόσφαιρα στην οποία θα ανοίξουμε όλα τα ζητήματα, χωρίς προκατάληψη, και να πούμε ποιος σκέφτεται τι και ποιος δεν μπορεί να υποχωρήσει από αυτό», δήλωσε ο Πενταρόφσκι.

Σύμφωνα με τον Πενταρόφσκι, ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης στη Σόφια, δεν μπορεί να αναμένεται καμία αλλαγή στις απόψεις της Βουλγαρίας, καθώς επιβεβαιώνονται και υποστηρίζονται απόλυτα από όλες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις η ‘Βουλγαρική Κόκκινη Γραμμή’, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr